top of page

Kariérní změna je delší let za horizont a ve špatném počasí. S kým létají vaši lidé?

Společnost LHH byla v roce 2022 označena za lídra v realizaci lidského potenciálu, kariérních změnách, budování osobní značky a outplacementu ve zprávě PEAK Matrix® společnosti Everest Group.



LHH připravuje společnosti a jednotlivce na budoucnost světa práce. Projekty realizuje díky inovativním technologiím a soustředěním se na agendu každého jednoho člověka, každého dílčího týmu nebo agendu jedné organizace v daném okamžiku.




„Pokud jde o změnu kariéry, organizace potřebují správnou kombinaci technologií a praktického mentorčinu a koučinku, aby mohly poskytovat zkušenosti na míru prioritám konkrétního člověka," tvrdí prezident a CEO společnosti LHH John Morgan. „LHH disponuje v České republice a zemích V4 unikátním řešením, které je šité na míru transformujícím se organizacím, ale pečuje vždy o tým a v něm o každého jednoho člověka v jednom okamžiku,“ doplnil Michal Hatina, který zodpovídá za Čechy, Slovensko a integruje některé projekty v celé V4.


LHH se zabývá změnou rolí u profesionálů v klíčových okamžicích jejich kariéry, paralelně inovuje rozvojové programy na palubě transformujících se organizací a stala se podle zprávy společnosti Everest Group Career Transition & Outplacement PEAK Matrix® na rok 2022 celosvětově lídrem ve svém oboru.


„Jsem za rok 2021 vděčný našim konzultantům a mentorům, kteří díky lidskému přístupu a profesionalitě s podporou umělé inteligence a online nástrojům zkrátili lidem dobu potřebnou

k nalezení nového uplatnění až o polovinu. Stavíme lidem most k lepší realizaci svého potenciálu a děláme to rychleji. Uvnitř firmy i mimo ni. Orientace v novém světě práce je složitá a snažíme se pomáhat firmám i jednotlivcům, aby se prosadili a uspěli," řekl Hatina.


LHH a lidé v kontaktu s klienty a kandidáty byli oceněni za inovativní řešení v oblasti měření potenciálu, kariérního rozvoje, mentoringu a koučingu v klíčových momentech profesní kariéry. Využití takto komponovaných ingrediencí akceleruje transformaci u lidí, týmů i celých organizací. "Lidé díky tomu mohou v organizacích působit déle a současně dokážou rychleji realizovat svůj potenciál v časech nejistoty a neustávajících změn. Je jiný sport, než na jaký jsme byli zvyklí, když jsme do organizace naskočili třeba jenom 3 nebo 4 roky zpátky. Transformují všichni a to je spojené s nárůstem nejistoty, potřeby jiných kompetencí a také programů stimulujícími minimální bezpečí - mindfullness. Člověk je dnes povinen sám sobě podívat se také do sebe a vést dialog o tom, kam kráčí a jak to vidí... V našich "známkovacích" zemích se to musíme naučit. Vždycky nás známkovali ti druzí a i dnes se mnozí profíci obávají ohodnotit své dovednosti a pojmenovat své ambice. Kariérní změny jsou příležitost. Je to dar, " komentoval Michal Hatina, Country manager LHH v ČR a SR důvody, které vedli Everest Peak k bodování některých atributů řešení LHH.





Hodnotitelé ocenili u LHH zejména škálu a lokální adaptaci programů zaměřených na klíčová rozhodnutí v kariéře, skladbu workshopů, konzistentní metodiku, využití AI v datové analytice trhu práce kombinovanou s lidskou péčí mentorů integrujících do programů komponenty nevyhnutné pro wellbeing, resilience a reskilling v období nejistoty na zásadně se měnícím trhu práce.


Vzhledem k tomu, že se svět potýká a bude potýkat s nedostatkem kvalifikovaných pracovníků a požadavky na pracovní sílu a její měkké zručnosti se mění, společnost LHH také v ČR po vzoru britského, holandského a amerického trhu investuje do nového portfolia individuálního rozvoje a zlepšuje dostupnost řešení opírajících se o aktuální poznatky neurovědy, které boří obvyklé stereotypy firemního vzdělávání dospělých. Kompetence i zručnosti se mění. LHH se koncentruje na klíčové kariérní momenty, poskytuje vhled a data pro korektní rozhodnutí lidí v kariéře i managementu ve firmě. "Rozhodli jsme se do kariérních změn a talent programů s novými softskills paralelně integrovat Upskilling a Reskilling v rámci prověřených robustního portfolia programů společností General Assembly a Modis Academy, které akcelerují reskilling a Upskilling přímo u zaměstnavatelů".




Everest Group kvituje, že také nepopulární změny se dají důstojně a transparentně komunikovat a oceňuje koncentraci LHH na efekty spojené kultivací kultury realizace těžkých rozhodnutí a interní komunikace. „Nemám rád slovo Outplacement, ale podávání pomocné ruky odcházejícím lidem vytváří efekty s přímým dopadem na úspěch transformace, zaměstnavatelskou značku, wellbeing, komunikaci i kooperaci v týmech. Udržet si talent není snadné a když ostatní vidí, jak lidé odchází bez důstojnosti, bez vděku a bez přemostění na druhý břeh nového uplatnění - ztrácí pro ně slovo loajalita význam. Odchází rychleji. Ti nejlepší jdou první. Jsme poctěni, že nás společnost Everest Group uznává jako lídry v oblasti kariérních změn," řekl závěrem manažer LHH v regionu.


Společnost LHH je již více než 50 let globálním lídrem v oblasti kariérních změn. Nyní je také součástí The Adecco Group, vedoucí společnosti v oblasti poradenství, talent solutions a expertem na vše ohledně „nového světa práce“. Společnost LHH poskytuje globální služby v oblasti kariérních změn pro všechny úrovně zaměstnanců, od brigádníků a začátečníků až po manažery a lídry globálních organizací. Pomáhá a provádí společnosti všemi fázemi plánování a realizace kariérního přechodu, včetně analýzy dovedností pracovníků, podpory lidských zdrojů, zvyšování a dobývání nové kvalifikace, koučování a poradenských služeb.



Co znamená toto prvenství v PEAK Matrix od společnosti Everest Group? Everest Group je globálně uznávanou autoritou, která poskytuje analýzy a poznatky, které podniky potřebují k přijímání zásadních rozhodnutí při výběru poskytovatelů globálních služeb, lokalit a produktů a řešení v rámci různých segmentů trhu.


O společnosti LHH

Na dnešním pracovním trhu organizace zjišťují, že pro hledání budoucího úspěchu je důležité obrátit svou pozornost také dovnitř organizace. Očima LHH pomáháme firmám vidět příležitosti u svých lidí a týmů více než kdykoliv předtím.

Díky cílenému vyhledávaní správných lidí, ověřenému analytickému měření, rozvoji a transformaci rolí i týmů mohou společnosti realizovat skrytý potenciál svých lidí i organizace a uspět rychleji. Tyto kroky nejenom ušetří starosti a náklady spojené s náborem, ale dokážou využít interního talentu, které vede k zvýšení produktivity, lepší interní komunikaci a přispěje k popularitě zaměstnavatelské značky i za hranicemi sektoru.


Divize společnosti The Adecco Group - předního světového partnera v oblasti personálních řešení - 4 000 koučů a kolegů společnosti LHH spolupracuje s více než 12 000 organizacemi ve více než 60 zemích světa. Změnu přinášíme všem, se kterými pracujeme, a to v globálním měřítku. Disponujeme místními odbornými znalostmi, globální infrastrukturou a špičkovými technologiemi, které nám umožňují zvládat složitost kritických iniciativ v oblasti pracovních sil a výzvy spojené s transformací napřič různými sektory. To je důvod, proč se 60 % společností z žebříčku Fortune 500 rozhodlo spolupracovat právě s námi.


Tady v České republice jsme s vámi již 15 let a rosteme každým rokem. Naše kanceláře jsou vám k dispozici v Praze, Brně i Bratislavě.



Zdroje

Everest Group, 2021. Outplacement and Career Transition Services PEAK Matrix® Assessment 2022. [online] Available at: <https://www2.everestgrp.com/reportaction/EGR-2021-24-R-4735/Marketing> [Accessed 5 January 2022].


Lhh.com. 2022. LHH Named a Leader in 2022 Everest Group Outplacement and Career Transition PEAK Matrix® Report. [online] Available at: <https://www.lhh.com/ca/en/organizations/press-release-listing/lhh-named-leader-in-2022-everest-group-career-transition-peak-matrix-report> [Accessed 5 January 2022].

165 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page